tiistai 2. tammikuuta 2018

Hallitustoiminnasta

Heips jälleen!

Kuten olenkin jo lupaillut, kerron nyt hieman hallitustoiminnasta, sillä vuosikokouksemme, jossa valitaan uusi hallitus kaudelle 2018, on jo ensi viikolla. Vuosi on mennyt todella nopeasti, ja omat hetkeni Ablautin hallituksessa vähenevät vähenemistään. Hallitustoiminnasta on kerrottu aiempina vuosina täällä blogissamme, joten voit lisätietoja halutessasi käydä lukemassa myös aiempia postauksia. Kertaan lyhyesti, mitä kaikkia paikkoja hallituksessamme on ja mitä hallitustoiminta on minulle itselleni antanut näinä menneinä vuosina.

Nykyisessä hallituksessamme ovat seuraavat paikat: 

Puheenjohtaja huolehtii järjestöstä kokonaisuutena, pitää huolta toiminnan sujuvuudesta, johtaa kokoukset ja toimii järjestön kasvoina. Lisäksi puheenjohtaja laatii vuosikokouksessa tarvittavat dokumentit, kuten toimintakertomuksen.

Varapuheenjohtaja sijaistaa puheenjohtajaa tämän ollessa estyneenä. Hän on puheenjohtajan oikea käsi ja toimii hänen tukenaan. 

Rahastonhoitaja huolehtii järjestön rahaliikenteestä eli maksaa laskuja ja pitää huolta käteiskassasta.

Sihteeri kirjoittaa pöytäkirjoja kokouksista ja tekee kokouskutsut. 

Tapahtumavastaava on pääasiassa vastuussa tapahtumista, käy tapahtumien suunnittelukokouksissa, ideoi esimerkiksi Montageja ja on mukana järjestämässä tapahtumia. Tapahtumavastaavan rooli on sen verran suuri, että tapahtumavastaavia voi olla järjestössä kaksikin, ja toki muu hallitus auttaa tapahtumien järjestämisessä. 

Liikuntavastaava liikuttaa jäsenistöä esimerkiksi Sporteissa. 

Tiedotusvastaava huolehtii järjestön sähköpostista, blogista ja Instagramista. Hänen tehtävänään on kirjoittaa sähköposteja, lisätä uudet jäsenet sähköpostilistalle, tiedottaa tapahtumista ja esimerkiksi harjoittelupaikoista sekä julkaista kuvia Instagramissa. 

Edunvalvontavastaava on perillä opiskelijoita koskevista sosiaalipoliittisista ja koulutuspoliittisista asioista. Hän käy edunvalvontajaoston kokouksissa ja on kartalla esimerkiksi opetussuunnitelmauudistuksista. Tämän henkilön tehtävänä on pitää huolta siitä, että opiskelijoiden kokemukset opetuksesta ja ohjauksesta kantautuvat henkilöstölle ja että mahdolliset hankaluudet korjataan. 

Kääntäjävastaava käy Lingtwistin kokouksissa ja pitää huolta saksan kääntäjäopiskelijoiden oikeuksista.

Itse olen näistä kaikista rooleista toiminut neljässä: sihteerinä, tiedotusvastaavana, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Jokainen rooli on ollut erilainen, mutta olen nauttinut niistä kaikista todella paljon. Olen oppinut paljon uusia taitoja sekä päässyt näkemään järjestön toimimisen periaatteet aitiopaikalta. Lisäksi olen oppinut paljon itsestäni: en olisi fuksivuotenani voinut kuvitellakaan, että joku päivä olisin tässä Ablautin puheenjohtajana kirjoittelemassa siitä, kuinka mullistavaa hallitustoiminta kokonaisuudessaan on minulle ollut. En nimittäin olisi tällä hetkellä näin joustava, itsevarma, luova, paineensietokykyinen delegaattori, jos olisin kieltäytynyt toisena opiskeluvuotenani kutsusta liittyä Ablautin hallitukseen. En ole katunut myöntävää vastaustani hetkeäkään.

Ablaut on antanut minulle äärimmäisen ihania ystäviä sekä Ablautista että muistakin ainejärjestöistä, unohtumattomia reissuja, tapahtumia sekä kommelluksia, iloja ja välillä surujakin. Olen järjestänyt monet sitsit, illanistujaiset opettajien kanssa, Montageista ja vappuhulinoista puhumattakaan. Aina kaikki ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaikesta on aina selvitty hymyssä suin. Parhaan fiiliksen saa silloin, kun joku tulee kertomaan, kuinka ihanaa on, että jaksamme järjestää kaikkia tapahtumiamme ja että on ollut hauskaa: silloin vasta ymmärtää, että toiminnallamme todellakin on merkitystä.

Ablaut saattaa olla pieni ainejärjestö, mutta se on täynnä mahtavia ihmisiä, jotka saavat asioita aikaan ja tekevät Ablautista näkyvämmän ja aktiivisemman verrattuna muihin saman kokoisiin järjestöihin. On ollut suuri ilo päästä olemaan osa Ablautia ja sen hallitusta kaikki nämä vuodet. Hallituksen joudun ensi viikolla jättämään taakseni, sillä opintoni lähenevät loppuaan, mutta tulen edelleenkin olemaan vakiokasvo tapahtumissa, ja varsinkin maaliskuun Germanistipäiviä odotan erittäin innolla! Voin siis lähteä Ablautista, muttei Ablaut lähde minusta niinkään helpolla.

Jos olet siis edes vähän kiinnostunut hallitustoimintaan mukaan lähtemisestä, neuvon, että lähde! Itse olin aluksi hieman epävarma ja skeptinen asian suhteen, mutta ennakkoluuloni katosivat melkein yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Opit kaiken tarvittavan matkan varrella ja vielä enemmänkin; lisäksi kartutat arvokasta järjestökokemusta ja haalit opintopisteitä. Hallitustoiminnan voi siis sanoa olevan kaikkea, mitä opiskelija tarvitsee!

Vuosikokouksessa nähdään!
LG
Sini, pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti