torstai 15. syyskuuta 2016

Puheenjohtajan tervehdys

                                                                  Hei kaikki!

Syksy on lähtenyt käyntiin vauhdikkaissa mutta myös haikeissa merkeissä. Vauhdikkuuden ovat taanneet uudet fuksimme, jotka ovat kaikki todella aktiivisia niin haalareiden hankinnassa kuin tapahtumiin osallistumisessa. Myös vanhemmat opiskelijamme ovat ottaneet osaa hallituksen järjestämiin tapahtumiin innokkaasti, ja syyskuun ensimmäisen viikonlopun Abenteuertag oli jättimenestys!

Syksyn tuulet puhaltavat kalentereihin täytettä sekä opintojen että tapahtumien muodossa, tänään vuorossa ovat fuksiaiset! Tämän vuoden fuksit ovat meidän viimeiset fuksimme, ensi vuonna uusia opiskelijoita ei siis saksan kielen koulutusohjelmaan oteta. Vaikka Itä-Suomen yliopisto luopuukin saksan koulutusvastuusta, on meillä opiskelijoilla oikeus suorittaa opintomme täällä loppuun asti. Opetus ja tutkimus pysyvät yhtä laadukkaina kuin tähänkin asti, eikä kurssien tarjonta vähene. Tämä on tärkeää muistaa. Ablaut ry on sitoutunut ajamaan saksan kielen opiskelijoiden etua, joten kaikenlaiset huolet ja kysymykset voi ohjata meidän suuntaan.

Koulutusvastuusta luopuminen tarkoittaa sitä, että ensi vuonna Ablaut ei ole mukana järjestämässä fuksiaisia. Kieltämättä fuksiaisia suunnitellessa oli hieman haikea mieli, kun niitä viisi vuotta olen ollut mukana järjestämässä, ja mielelläni olisin toivonut fuksiaisia järjestettävän vielä tulevinakin vuosina. Onneksi ainejärjestömme on eloisa ja aktiivinen, joten muiden tapahtumien, kuten sitsien, saksailtapäivien, pikkujoulujen, Montag mit Ablautien ja Ablaut treibt Sportien perinteet jatkuvat vielä pitkään. Uutinen koulutusvastuusta luopumisesta on saanut hallituksemme laittamaan uuden vaihteen päälle - tahdomme tarjota jäsenistölle entistä enemmän ja entistä laadukkaampaa vapaa-ajan ohjelmaa, jotta pieni mutta sitäkin pirteämpi järjestömme jäisi kaikkien mieliin aktiivisena toimijana. Yhteistyö muiden ainejärjestöjen kanssa voi hyvin ja olemme laajentaneet yhteistyötä Karelia-ammattikorkeakouluun, tämän syksyn GoAbIs-sitsit järjestetään nimittäin yhteistyössä Joensuun Insinööriopiskelijat ry:n kanssa.

Minun viimeisen kauteni viimeinen puolikas on pyörähtänyt käyntiin, ja samalla alkoi viimeinen opiskeluvuoteni. Olen nyt virallisesti ännännen vuoden opiskelija, mistä olen hieman hämilläni. Viisi vuotta on kulunut todella nopeasti, kun on ollut mieluisaa tekemistä. Vaikka syksy onkin ollut iloisia jälleennäkemisiä täynnä, on ilmassa myös pientä haikeutta. Vaikka en aio yliopistolta kokonaan poistua, vaan jään suorittamaan toisen maisterintutkinnon (mikäli keväällä saan siihen oikeuden), on tämä kuitenkin minulle henkisesti viimeinen opiskeluvuosi. Ensi vuonna en ole enää mukana Ablautissa enkä opiskele saksaa, mikä tuntuu todella kummalliselta ajatukselta, sen verran paljon on Ablautin kanssa vuosien varrella koettu. Uusille sekä vanhemmille opiskelijoille haluan sanoa, että tulkaa mukaan toimintaan, se tuo elämään uudenlaista sisältöä, hauskoja tarinoita ja uusia, ihania ihmisiä. Nämä viisi vuotta olisivat kuluneet todella hitaasti ilman Ablautia!
 


              Tänä syksynä on tiedossa paljon hauskoja tapahtumia, otetaan niistä kaikki irti! 


Mira
puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti