sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Uudelle opiskelijalle

Hei ja tervetuloa opiskelemaan saksan kieltä Itä-Suomen yliopistoon! 

Sinua odottaa täällä hyvät oltavat, Joensuu on opiskelijakaupunkina kompakti mutta erittäin monipuolinen, eikä opinnoissakaan ole valittamista. Me täällä saksan kielen opiskelijoiden ainejärjestössä Ablaut ry:ssä olemme sinua varten ja järjestämme esimerkiksi paljon erilaista toimintaa ympäri vuoden, jotta opiskelu ei kävisi liian raskaaksi. Jos haluat tietää lisää ainejärjestöstämme, lue ihmeessä vanhoja postauksia ja selaile välilehtiä.

Ennen syyskuun ensimmäisiä päiviä sinun olisi hyvä etsiä tietenkin asuntoa, hakea opintotukea, ilmoittautua yliopistoon, aktivoida yliopiston käyttäjätunnus ja tilata opiskelijakortti. Joensuun asuntotilanne on syksyllä hyvin ruuhkainen, joten mitä aikaisemmin olet liikenteessä, sen parempi. Yliopistoon ilmoittautuminen ja käyttäjätunnusten aktivoiminen kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, sillä tarvitset tunnuksia jo ensimmäisinä päivinä, kun tuutorimme opastavat sinua käyttämään yliopistomme eri opiskelusivustoja. Lue tästä lisää yliopiston Uudelle opiskelijalle -sivustosta.

Lue myös Ablautin ja tuutoreiden kirjoittamat tervehdykset, niistäkin saat tärkeää tietoa. Ne löytyvät täältä Ablaut ry:n alta. Tapaat syyskuussa aivan ensimmäiseksi tuutorit, jotka opastavat sinua erityisesti syksyn mutta myös koko vuoden ajan. Uusille opiskelijoille eli fukseille on luotu Facebookiin oma ryhmä Joensuun saksan fuksit 2016, liity sinne kernaasti jo nyt. Voit ottaa tuutoreihin yhteyttä jo ennen syksyä, mikäli sinulla on kysyttävää tai ihmeteltävää.

Ensimmäiset päivät voivat olla todella pitkiä, joten kannattaa varautua siihen ottamalla mukaan vähän evästä. Yliopistolta löytyy toki kahviloita ja ravintoloita, mutta jonot ensimmäisinä päivinä ovat todella pitkät, joten pikainen välipalahetki onnistuu parhaiten omin eväin. Ensimmäisinä viikkoina on infojen ja luentojen lisäksi tiedossa erilaisia illanistujaisia ja tutustumisiltoja, joihin kannattaa osallistua. Tuutorit infoavat teitä niistä, mutta kirjoitamme tapahtumat myös blogimme Tapahtumat-välilehdelle.

Onneksi olkoon vielä opiskelupaikasta ja nähdään syksyllä! Me täällä Ablautissa odotamme teitä jo kovasti, tiedossa on varmasti ikimuistoinen syksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti