torstai 9. kesäkuuta 2016

Hallituksen kesäsuunnitelmia Teil 2

Heippa jälleen!

Tänään kesäsuunnitelmistaan kertovat Milla, Henriikka, Jori ja Mira.


Hallöchen!

Vietän kesäni suurimmaksi osaksi opiskellen, sillä aloitan työharjoittelun Helsingissä jo elokuusta alkaen, joka kestää vuoden loppuun saakka. Koska syksyni menee työharjoittelun merkeissä, suoritan kesäkuussa maisteriopintojen syventävistä opinnoista muutaman kirjatentin. Heinäkuussa aion jatkaa keväällä aloittamaani gradua eteenpäin, ja saada sen jo mahdollisimman valmiiksi, jotta ensi vuoden keväälle jäisi enää sen viimeistely. Koko kesää en kuitenkaan aio viettää nenä kiinni kirjassa, vaan aion myös reissailla ainakin täällä Suomessa, ja luultavasti pyörähtää kesäreissulla Tallinnassa. Kesääni kuuluu olennaisesti myös urheileminen, josta olenkin saanut jo nauttia pitkien iltalenkkien muodossa ilman jo hieman viiletessä. 

Ihanaa kesää kaikille! 
Milla
Näkymää Reijolasta, johon pääsee kätevästi rullaluistellen

Hallo!

Miun kesäsuunnitelmiin kuuluu pääosin, yllätys, yllätys, opiskelu. Aion nyt suorittaa kesällä ruotsin syventäviä opintoja kirjatentin (Kielioppi ja merkitysoppi) ja kirjallisuuskurssin (Ruotsin sukulaiskielten kirjallisuus) verran ja yhden käännöstieteen kurssin (Kieli- ja teknologiapaja).  Näiden kesäkurssien sivussa aattelin vilkaista graduani, jonka nyt jätin virallisesti hautumaan kesäksi, jos aikaa jossain välissä on. Suunnitelmissa olisi samoin tienata vähän tekemällä satunnaisia käännöstoimeksiantoja yliopistomme kääntäjäosuuskunnan Monikielisten kautta (johon kaikki kääntäjäopiskelijat voivat liittyä jäseneksi, kun aineopintojen pakolliset käännöskurssit on hyväksytysti suoritettu). Heinäkuussa vietän myös viikon kulttuurin parissa Savonlinnan oopperajuhlilla vapaaehtoisena paikannäyttäjänä, jottei koko kesä menisi ihan kirja nenässä kotosalla tai kampuskirjastossa ja jotta saan vähän hengähtää kauniissa kotimaisemissa maalla. :)  

Kesäopintoja on mielestäni helppo suunnitella Oodin kurssitarjonnan avulla, sillä joitain kursseja saatetaan pitää kesäaikaan (esim. tuo mainitsemani käännöstieteen kurssi) ja kursseja on omasta ainevalikoimasta riippuen mahdollista tenttiä kesälläkin. Kannattaa myös kysellä oman oppiaineen opettajilta, mitä kursseja olisi mahdollista suorittaa kesäaikana. 

Henriikka, kopo- ja kääntäjävastaavaHallo!

Jes, kesä on vihdoin alkanut! Ensimmäinen vuosi yliopistossa meni sujahtaen ohi, ei uskoisi. Ensimmäinen vuosi oli paljon täynnä uutta asiaa. Mukaan mahtui todella mielenkiintoisia kursseja sekä myös niitä vähemmän kiinnostavia. Mutta nyt olen huomannut, että Joensuu opiskelupaikkana oli onnistunut valinta. Odotan jo innolla, mitä kaikkea syksyllä tulee tapahtumaan. Tämä kesä tulee olemaan työntäyteinen. Työskentelen kotipaikkakunnallani Heinolassa ABC:lla. Onneksi välillä on myös vapaapäiviä, jolloin kerkeää tapaamaan kavereita ja nauttimaan kesästä. Esimerkiksi jonkinlainen Helsingin reissu on suunnitelmissa.
Nautitaan kesästä ja nähdään syksyllä!

LG

Jori


Hallo alle!

Meikäläisen kesään on kuulunut jo opintojen alusta saakka opiskelu, ja muutamien kurssien parissa sujuu osa kesästä tälläkin kertaa. Nyt kesäkuussa suoritan pari kirjatenttiä suomen opintoihin ja oon kirjoitellut esseitä yhtä ruotsin kurssia varten. Saksan kurssit ovat minulla valitettavasti käytynä, jäljellä on vain gradu, jota ajattelin loppukesästä taas kirjoittaa.

Tänä kesänä aion lomailla enemmän kuin aiempina kesinä pienenä palkintona vuoden aherruksesta. Kesäkuun loppu ja koko heinäkuu on varattuna vain ja ainoastaan urheilulle, syömiselle ja valokuvaamiselle. Liikkumisen ohella suunnitelmissa on myös käydä nyt kesäkuussa elämäni ensimmäistä kertaa Tallinnassa, jonka lisäksi kesän reissukohteina on muutamat Suomen kaupungit. Millan kanssa ollaan suunniteltu gradureissu Helsinkiin, jota ootan jo vähän liikaakin! Juhannusta vietän pitkästä aikaa Oulussa, josta oon kotosin. Mun kesään kuuluu jo mainittujen lisäksi Kingis-jätskit, muikut Oulun torilla ja suunnistus. Ilman näitä ei oo kesää.
Rentouttavaa kesää kaikille!

MiraKuten Henriikka kirjoitti, kesäopintoja voi katsella WebOodista. Kesällä voi tehdä kirjatenttejä, suorittaa kursseja essein tai esimerkiksi tehtäväpakettina. WebOodista näkee kurssikohtaiset tiedot, joista selviää, voiko kurssin suorittaa muuten kuin luennoin. Heinäkuussa kirjatenttimahdollisuutta ei ole, mutta tenttejä voi suorittaa taas elokuussa. Heinäkuu kannattaa käyttää lomailuun tai sitten kirjoitella silloin esseitä tai tehdä tehtäväpakettia, jonka palauttaa elokuussa. Lomailua ei kannata unohtaa, sillä kesällä on tärkeää rentoutua ja palautua vuoden rasituksesta. Opinnot maistuvat ihan eri tavalla, kun on pitänyt pientä taukoa!Franz toivottaa hallituksen puolesta rentouttavaa, mahtavaa ja saksarikasta kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti