lauantai 28. toukokuuta 2016

Kuulumisia ja pääsykoefiilistelyä

Hallöchen!Kevät on jo ehtinyt muuttua kesäksi, ainakin viimeviikkoiset lämpötilat ovat liputtaneet kovasti kesän puolesta. Osa ablautlaisista on jo ehtinyt karata kesälaitumille, osa puolestaan on edelleen Joensuussa. Opiskelijoiden kesäsuunnitelmat poikkeavat toisistaan kuin WebOodin HOPSit, joten päätimme hallituksen kanssa kertoa hieman meidän tulevasta kesästä. Luvassa on jos minkälaista tekemistä, siitä lisää sitten ensi viikolla. 

Ablautin kevät sujui mukavissa merkeissä. Oli Germanistipäiviä, sitsejä, Ablaut treibt Sportia ja Montagia sekä tietenkin saksailtapäivä opettajien kanssa. Vappuna saimme hieman julkisuutta, kun allekirjoittanutta haastateltiin Karjalaiseen ja itse vappukin onnistui oikein mallikkaasti. Erityisen kivaa oli vappupiknik, johon kokoontui ennätysmäärä ablautlaisia, kiitos teille kaikille vielä tulosta! Ainejärjestötoiminta siirtyi kesälomalle oikeastaan jo alkutoukokuussa, heti Cunning Linguist Cupin jälkeen, jossa humppalaiset kokoontuivat pelaamaan jalkapalloa, mölkkyä ja heittelemään frisbeetä. Kyseiselle päivälle sattui todella upea sää, joka houkutteli myös vaihtareita paikalle, joiden kanssa pääsimme juttelemaan mölkyn lomassa. Yhteinen tapahtuma oli oikein mukava lopetus lukuvuodelle, suurimman osan kanssa kun nähdään seuraavan kerran vasta syksyllä.Turun Germanistipäivillä

Haalarikasteessa 

Meikäläinen ja Ablaut lehdessä
Täysin hiljaista ainejärjestörintamalla ei kuitenkaan ole, ensi viikon keskiviikkona on nimittäin saksan kielen pääsykoe! Muistan, kun keväällä 2011 matkustin junalla tänne Joensuuhun pääsykoetta varten. Olin päättänyt, että haluan opiskelemaan nimenomaan Joensuuhun. Minulla oli takana vain lyhyt saksa, joten ajattelin muiden olevan huimasti minua parempia. Valmistauduin kokeeseen lukemalla saksaa todella ahkerasti ja kävin jopa muiden yliopistojen pääsykokeissa Joensuun koetta ajatellen. Onneksi kävinkin, sillä tilanne ei jännittänyt juuri lainkaan, koska tuolloin alla oli jo useampi pääsykoe. Kaverit olivat vakuuttuneita, että pääsen lukemaan saksaa yliopistoon, mutta itse en ollut aivan niin vakuuttunut. Epävarmuus osoittautui turhaksi, sillä kaikki kokeet menivät nappiin ja pian hyväksymiskirjeitä ilmestyi postilaatikkoon. En ikinä unohda sitä tunnetta, kun löytää postilaatikosta paksun kirjeen! Sitten tuli syksy ja fuksivuosi alkoi. Opinnot veivät mennessään ja Joensuu osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Siitä suuri kiitos kuuluu myös Ablautille ja Ablautin huikealle porukalle. Haluankin sanoa kaikille hakijoille tsemppiä pääsykokeeseen. Pieni jännitys kuuluu asiaan ja opettajamme ovat mukavia, joten heitä ei tarvitse arastella. Kun teet parhaasi, se riittää. Hallituksemme Sari tulee moikkaamaan hakijoita ennen koetta, joten häneltä voitte vielä kysellä viimehetken kysymyksiä. :) 

Franz ensimmäisillä Germanistipäivillä

Vappuna Leijonanmetsästyksen yksi tehtävistä oli kahlata joessaTuutorimme eli minä ja Sini suuntaamme ensi viikolla tuutorileirille, jossa orientoidumme syksyyn ja tutustumme toisiin tuutoreihin. Itse olen leirillä seniorituutorin roolissa eli olen mukana kouluttamassa tuutoreita, sillä tuutoriroolin lisäksi olen tänä vuonna yksi Joensuun kampuksen seniorituutoreista. Valitettavasti tuutorileiri jatkuu vielä keskiviikkona, joten emme pääse moikkaamaan Sarin kanssa hakijoita, mutta onneksi näemme tulevia fukseja sitten syksyllä!
Tsemppiä vielä hakijoille!

Mira
puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti