sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Hallituksen esittely, osa 1Koko hallitus miesedustustamme Joria lukuun ottamatta. 

Viime torstaina hallitus piti tutustumisillan, joka sisälsi lautapelejä sekä vapaata hengailua ja toisiimme tutustumista. Nyt haluamme esittäytyä myös teille muille ablautilaisille, jotta näette, minkälaista porukkaa hallituksessa tänä kautena onkaan mukana :) Tänään on vuorossa neljän ensimmäisen hallituslaisen esittelyt, kun taas ensi viikolla loput neljä kertovat jotain itsestään. Tänään puheenvuoron saavat Sari, Henriikka, Iines ja Juuli :)

LG
Sini


                                                               Liikuntavastaava


Hallöchen!

Olen Sari Kupari, 20-vuotias likka Vantaalta. Opiskelen ensimmäistä vuotta saksan kieltä ja kääntämistä, ja tämä on ensimmäinen kauteni Ablaut ry:n hallituksessa, jossa toimin liikuntavastaavana.

Vapaa-aikani kuluu aikalailla urheilun parissa. Urheiluharrastuksiini, tai oikeastaan elämäntapaani, kuuluvat tankotanssi, lattia-akrobatian lajit ja lenkkeily, joita tulee treenailtua useita kertoja viikossa. Tällä hetkellä leijonaosa vapaa-ajastani kuluu tankotreenien ja koreografian luomisen parissa, sillä tavoitteenani on päästä kevään aikana ensimmäistä kertaa esiintymään tangolla. Yksi suurimmista unelmistani olisi päästä kilpailemaan lajissa ja sen eteen olen valmis tekemään kovasti töitä.

Odotan tulevalta hallituskaudelta paljon, ja on ihana päästä tutustumaan uusiin ihmisiin!


Liebe Grüße, Sari                                                   Kopo- ja kääntäjävastaava


Hallo, hallo!

Mie oon Henriikka, Ablautin kopo- & kääntäjävastaava ja vaikutan myös ainejärjestöhommissa Lingtwistin sihteerinä. Ikää on mittarissa 23 vuotta ja tuun tuolta Etelä-Savon perukoilta Punkaharjulta, nykyisen Savonlinnan alueelta. Viides vuosi on nyt menneillään ja kääntäjälinjalla opiskelen.

Ablautin riveissä oon viihtynyt hyvin alusta asti, vaikka käänsin tokan opiskeluvuoteni aikana takkini ja liityin ruotsin opiskelijoiden pääaineriveihin. Mutta rakkaus pientä Ablautia kohtaan on säilyny (mikä lienee tärkeintä). :) <3 Nyt yritän miettiä, miten selviän kevään kurssisumasta ja siinä samassa kirjoitella gradua.

Kummoisia harrastuksia miulla ei oo paitsi lukeminen (aina on aikaa lukea! ;) ), postcrossing ja hyötyliikunta (enemmän tai vähemmän). Tällä hetkellä luen saksalaista (!) fantasiaa ja miljoona muuta kirjaa on lukujonossa (kuten aina).

Tschüsi!
-Henriikka


                                                             Tapahtumavastaava


Hallo Leute!

Olen Iines Kostekivi ja ikää on 19 vuotta. Olen kotoisin Janakkalasta, joka sijaistee Kanta-Hämeessä. Opiskelen saksan kieltä ja kääntämistä ensimmäistä vuotta. Hallitukseen en aluksi ajatellut liittyväni ollenkaan, mutta kuulin siitä paljon kaikkea kivaa, niin ajattelin, että warum nicht! Ehkä minut vähän ylipuhuttiinkin sinne… :D Toimin hallituksessa siis tapahtumavastaavana.

Tämä alkuvuosi on kulunut lähinnä vain opintojen parissa ja tietokoneen ruutua katsellessa, mutta muuten vapaa-ajalla nautin ystävien kanssa hengailusta ja kotona oleskelusta. En harrasta tällä hetkellä mitään.

Rakastan matkailua ja lentämistä. Olen asunut lapsena monta vuotta ulkomailla, mm. Saksassa ja Australiassa, joten kielipäätä löytyy. Myös sen jälkeen olen nähnyt maailmaa. Tästä johtuen toivon, unelmoin ja tähtään siihen, että minusta tulee lentoemäntä joko Saksassa tai Dubaissa.

LG, Iines :)


                                                             Sopo- ja kv-vastaava


Helou!

Täällä huutelee uunituore Ablautin kv- ja sopo-vastaava, kolmannen vuoden saksan kielen ja kulttuurin opiskelija Juuli. Ikävuosia kertyy pian 22 ja olen tosiaan asustellut koko pienen ikäni täällä susirajalla.  Viime lukuvuoden vietin Itävallassa Grazissa opiskelemassa, ja sinne jäikin sitten ainakin 1/3 sydämestäni. Sivuaineina opiskelen ruotsia ja ympäristöpolitiikkaa, joten saa nähdä, mitä tästä kombosta oikein kehittyy.

Mutta palataksemme tähän hallitustyöskentelyyn, olen innoissani saadessani aloittaa vuoden 2016 hallituksessa. Meidän porukka on huippu ja tiedän, että meillä tulee tapahtumaan! Vaikken ole aiemmin sopona tai kv-vastaavana toiminut, toivon (ja tiedän) oppivani vuoden aikana paljon. Esimerkiksi sopo-puoli järjestää kuukausittain alkoholittoman hengailuillan Suvaksella, ja Isyy:n jäsenenä pääset osallistumaan, toivottavasti nähdään siellä! Sopo-vastaavan toimialueeseen kuuluu paljon muutakin, ja jos sinulla on esimerkiksi kysyttävää opintotukeen liittyen, tule rohkeasti kysymään ja etsitään tietoa yhdessä. Tai jos sinulla on muita yliopistoelämään liittyviä huolia, voit tulla kysymään minulta, niin ohjaan parhaani mukaan sinut eteenpäin.

Tavoitteena tälle vuodelle on myös järjestää kv-toimintaa, joten toivottavasti nähdään kansainvälisissä merkeissä!

Eiköhän tässä ollut ihan riittämiin tietoa meikäläisestä, mutta tosiaan, tule ihmeessä juttusille, oli sinulla sitten kysyttävää tai haluat muuten vain rupatella!

Ihanaa tätä vuotta!
LG Juuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti