torstai 31. joulukuuta 2015

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Hallo ihr alle!


Vuoden viimeisen päivän kunniaksi on paikallaan ottaa pieni katsaus kuluneeseen vuoteen. Olin ajatellut kirjoittaa aiheesta jo viikko sitten, mutta joulu vei mennessään enkä kehdannut kuluttaa aikaa tietokoneella. Tänään kuitenkin kavereiden Facebook-päivitykset ovat käyneet läpi heidän vuotensa kohokohtia ja väistämättä aloin myös itse miettiä mitä vuoteni on oikein sisältänyt.


Vuosi 2015 on ollut antoisa niin minulle itselleni kuin Ablaut ry:lle. Henkilökohtaisesti vuodesta jää mieleen sekä ulkomaanreissut Ruotsiin ja lempikaupunkiini Berliiniin että mahtavat muistot ystävistä, keikoista ja, kyllä, opiskelusta. Mikä olisikaan parempi tapa viettää luennon jälkeen aikaa kuin mennä istuskelemaan humpan kahvioon ystävien kanssa? Puhumattakaan tapahtumien järjestämisestä tai kavereiden auttamisesta opintojen kanssa. Mieleen jää myös suomen kielen sivuaineoikeus, jonka myötä syksyni on ollut kulunut saksan lisäksi suomen kielen parissa. Voi kuulostaa kornilta, mutta elän tällä hetkellä elämäni parasta aikaa. Samaa voisi oikeastaan sanoa myös Ablautista. Pieni mutta sitäkin eläväisempi Ablaut on kuluneella kaudella ollut superaktiivinen, kiitos siitä kuuluu niin hallitukselle kuin ihanalle jäsenistöllemme. Mitä Ablautin vuoteen on siis oikein kuulunut? 
Ablautin vuosi on ollut tapahtumarikas, näin lyhyesti sanottuna. Tekemistä on taatusti riittänyt vuoden jokaiselle kuukaudelle. Olemme kokoontuneet kerran kuussa Montag mit Ablautin siivittämänä, harrastaneet liikuntaa Ablaut treibt Sportissa sekä järjestäneet ties mitä kaikkea. On ollut sitsejä, Oktoberfestejä ja fuksiaisia sekä halloween-bileitä oikein kaksin kappalein. Erityisen iloiseksi minut tekee se, kuinka tiivistä yhteistyötä olemme jälleen harjoittaneet. Kielten yhteistyö on ollut aktiivista, Kassos ry:n kanssa perinteiset fuksiaiset onnistuivat mainiosti ja muihinkin ainejärjestöihin olemme pitäneet yhteyksiä, esimerkiksi Praxis ry:n kanssa järjestimme yhteiset sitsit keväällä. Tästä on seuraavalla hallituksella erittäin hyvä jatkaa! Toivottavasti yhteistyö näiden ainejärjestöjen kanssa pysyy jatkossakin yhtä hyvänä. Näkyvän toiminnan lisäksi olemme pitäneet huolta esimerkiksi ainejärjestön ja opettajien väleistä.

Vuosi on pitänyt siis sisällään paljon kaikenlaista, allekirjoittaneen sanavarastosta kun tuntuu puuttuvan sana ei. Koen vuoden opettaneen minulle paljon niin itsestäni kuin aj-toiminnasta.  Vuoden edetessä huomasin pystyväni päästämään irti, osin siitä syystä etten yksinkertaisesti kaikkeen ehtinyt, osin siksi, että halusin antaa muille tilaa.  Ilman puheenjohtajuutta tämäkin oivallus olisi saattanut jäädä tekemättä, vuosi on eittämättä opettanut minulle paljon. 
Ablaut kokontuu vuosikokouksen merkeissä tammikuun 19. päivä klo 16.15 luokassa Ag105. Tuolloin valitaan ainejärjestöllemme uusi hallitus, joten päivämäärä kannattaa kirjoittaa nyt jo ylös. Pian blogiimme ilmestyy postaus kaikista hallituspaikoista, joten voitte silmäillä tehtäviä jo etukäteen. Tiedän, että siellä on taatusti innokkaita tekijöitä ensi kautta ajatellen. 

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, tammikuussa nähdään! Guten Rutsch ins neue Jahr! 


Mira 
puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti