torstai 12. maaliskuuta 2015

HALLITUKSEN ESITTELY: Sopo- & käännösvastaava

Hallöchen an alle!

Eli mie varmaan nähtävästi alotan tän uuden hallituksen esittelykierroksen. Täälläpä kirjoittelee Ablautin sopo- & käännösvastaava Henriikka. Ikää on mittarissa vielä 22 vuotta ja tuun tuolta Etelä-Savon perukoilta Punkaharjulta nykyisen Savonlinnan alueelta. Vaikka Joensuussa viihdynkin, niin oon kyl pohjimmiltani sellainen maaseudun tyttöjä ja maalle on mukava karata kesäksi ja karistaa kaupungin pölyt jaloista. 

Kuvassa pöljäilen Kastelholman linnassa Ahvenanmaalla,
jossa suoritin kieliharjoittelua kesällä 2014, Siellä oli
superkivaa! :)
Oon nykyisen Ablautin sivuainekummajainen, koska nykyinen pääaineeni on ruotsi ja saksaa luen pitkänä sivuaineena. Aloitin kyllä syksyllä 2011 saksa iloisesti pääaineena, mutta hupsista, ruotsi vaan jotenkin vei... Englantia yritin opiskella sivuaineena hetken aikaa, mutta se oli varmaan jo kuolleena syntynyt ajatus ja luovuin englannista. (Ei tuu kyl ikävä.)  Nyt olisi neljäs vuosi menossa ja kandia väkerrän paraikaa eli kiirettä on riittänyt kyllä pitkin lukuvuotta! Ja syksyllä olisi tarkoitus jatkaa suoraan gradusemmaan, mutta sitä ennen lähden piipahtamaan tuolla Saksanmaalla, kun on vielä pakollinen kieliharjoittelu suorittamatta. Ablautin toiminnassa oon ollu mukana mehr oder weniger jonkun vuoden epävirallisena haahuilijana, mutta hallitustoimintaa en jostain syystä ollut aiemmin itseäni saanut ennen ex-pj:mme Elsa kerran kauniisti kysyi. Vaikutan myös Lingtwisti ry:ssä sihteerin ja sopon roolissa. 

No niin, mitäs muuta kertoisin...? Ai niin, sehän on jäänyt kertomatta, että kääntäjäksi tosiaan opiskelen ja tähän mennessä opinnot on ollu tosi mielenkiintoisia. Kääntäjän ammatti on ollut miulla haaveena jo 12-kesäisestä lähtien. Oon aina tykännyt paljon kielistä ja niitä voisin helposti opiskella aina lisää! Mandariinikiinaa luin yhden kurssin mielenkiinnosta ja joskus olisi tosi kiva opiskella japania tai norjaa. :) Tykkään myös teenjuonnista, kissoista, Supernaturalista (Go team Sam!), lukemisesta, postcrossingista, Nightwishistä ja Sonata Arcticasta. 

Eipä miulla varmaan muuta. Bis bald!

<3: Henriikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti