sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Hallituksen esittely, puheenjohtaja/kv-vastaava

Hallo alle! Täällä kirjoittelee Ablaut ry:n kauden 2015 puheenjohtaja ja kv-vastaava Mira Paaso. Ikää löytyy 22 vuotta ja olen syntyisin Oulusta, mutta elämä vei minut jo yli kymmenen vuotta sitten Pohjois-Pohjanmaalta muille maille. Opiskelen saksan kieltä ja kulttuuria neljättä vuotta ja aikomuksenani on valmistua parin vuoden päästä kieltenopettajaksi. Sivuaineita minulle on kertynyt muutama, niistä tärkeimmät ehkäpä ruotsi, aineenopettajan pedagogiset, s2 (suomi toisena/vieraana kielenä), opetushallinto ja ASKO-opinnot (ammatillisesti suuntautunut kieltenopetus). Koulutus on siis lähellä sydäntäni, kuten sivuainevalinnoistani voi päätellä. Hallituksessa olen ollut aiemmin sihteerin ja liikuntavastaavan hommissa pari vuotta, mutta tänä vuonna elämääni astui uusi ja mahtava rooli; puheenjohtajuus.  Ablautin lisäksi vaikutan myös Joraus ry:ssä varapuheenjohtajan ja taloudenhoitajan rooleissa. Joraus ry on siis Joensuun aineenopettajaopiskelijoiden ainejärjestö. Ainejärjestötoiminta vei minut mukaansa toisena opiskeluvuotenani, enkä osaisi enää kuvitella elämää ilman Ablautia. 

Vapaa-ajalla urheilen ahkerasti, lähinnä aina kun ehtii. Talvisin kuntosali tulee hyvin tutuksi, mutta muutoin olen saleilun lisäksi juoksemassa joko lenkkeilyn tai suunnistuksen parissa. Pallopelit ovat myös lähellä sydäntäni. Vaihdossa ollessani (Potsdam, Sommersemester 2013) nautin melkein joka päivä Park Sanssoucin mielettömiä maisemia linnoineen ja palatseineen juoksemalla puistoa ympäri sekä puistossa olevan Schloss Sanssoucin portaita ylös alas ja olinkin vaihdosta tullessani elämäni parhaassa juoksukunnossa. Tavoitteena olisikin nyt kesällä päästä yhtä hyvään juoksukuntoon täällä Suomessa. 

Urheilun lisäksi toisena rakkaana harrastuksena on valokuvaaminen, josta kaikki kaverini ovat jo päässeet nauttimaan. Eniten kuvailen luontoa, mutta kamerani voi bongata kaikista Ablautin tapahtumista. Odotan kesää jo kovasti, kun voi tehdä päiväreissuja mettiin lenkkarit jalassa ja kamera kädessä!


Jos on jotakin kysyttävää tai ihmeteltävää saksaan tai pedagogisiin liittyen, nykäise ihmeessä hihasta!

LG,
Mira 
Esittelin Berliiniä kaverille kesällä 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti