tiistai 10. helmikuuta 2015

Montag mit Ablaut alkoi!

Eilen alkoi Ablautin uusi tapahtumasarja, Montag mit Ablaut. Kokoonnumme siis kerran kuukaudessa, nimensäkin mukaisesti maanantaina, yhteen erilaisten aktiviteettien pariin. Ekalla kerralla oli suunnitelmissa pelata Aliasta auf Deutsch, mutta koska Anni toi superkivan pelin, päädyimme pelaamaan sitä sanaselityksen sijaan. Bastian Sickin Der Dativ ist dem Genitiv sein Tod-kirjat ja kolumnit taitaa olla kaikille germanisteille hyvin tuttuja. Allekirjoittanut hankki ko. kirjoja vaihdossa ollessaan ja on kuluttanut monet Helsinki-Joensuu-junamatkat itsekseen kikatellen kielivitseille kanssamatkustajien huviksi. Sick on kieltämättä hauska kaveri ja todella hyvä kirjoittaja.


Peli oli kyllä välillä sanastollisesti vaikea, mutta toisaalta oikeita vastauksia tuli reilusti enemmän kuin vääriä. Ihan positiivista, saksan kielen asiantuntijoiksi kun tässä opiskellaan.

Pelin lomassa puheeksi tuli myös Germanistipäivät, joita kaikki me odotetaan kovasti. Ihan mahtavaa päästä taas näkemään muita germanisteja ja nähdä pääkaupunkia opiskelijan näkökulmasta. Joko saa pakata ja lähteä kohti Helsinkiä?


LG
Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti