torstai 14. marraskuuta 2013

Oktoberfest

Tuossa taannoin 17. lokakuuta jatkettiin toivottavasti perinteeksi tulevaa tapaa viettää keväisin ja syksyisin iltapäivä ja ilta yhdessä Ablautin ja opettajien kesken. Viime keväänä tapahtuma kulki Saksailtapäivä-nimellä, tällä kertaa vuorossa oli meidän omat Oktoberfestit! 


Iltapäivällä oli ohjelmistossa aluksi eräänlainen kyselytunti, jolloin sai kysyä opettajilta mieltä askarruttavia kysymyksiä ja lopuksi löimme viisaat päät yhteen ja pohdittiin uusia kurssitoiveita. Tämän jälkeen oli vuorossa iltapäivän kohokohta; Tampereen yliopiston saksan kielen lehtori Dieter Schmitz piti erittäin mielenkiintoisen luennon kirjastaan Die spinnen, die Finnen: Mein Leben im hohen Norden. Moni meistä olikin jo lukenut kyseisen kirjan ja odotti mielenkiinnolla itse kirjailijan tapaamista. Itse esitelmä ei onneksi paljastanut liikoja itse kirjasta, vaan esitelmöinnissä keskityttiin "Die spinnen, die Finnen"-teeman lisäksi myös itse kirjan käännösprojektiin. Näin kulttuuripuolen opiskelijana oli hauska kuulla millaista tarkkuutta tuo prosessi vaatii! Lopuksi esitettiin muutamia kysymyksiä, jonka jälkeen valmistauduttiin illan Oktoberfest-osuuteen. 
Elsa ja Heidi valmistelupuuhissa

Noora ja Anni!

Illalla päästiin juhlimaan meidän omia Oktoberfestejä, joihin ilmaantui myös paljon porukkaa ja löytyihän sieltä muutama Dirndlikin! Pöydästä löytyi niin Bratwurstia kuin Brezeliä, tietenkin. Saksalaisten biisien soidessa taustalla olikin mukava tyhjentää omaa kolpakkoaan ja jutella ihmisten kanssa. Yhtenä ohjelmanumerona oli teeman mukainen tietovisa, jossa kysyttiin kaikenlaista pientä nippelitietoa (Kuinka suuri on Theresienwiese?). Tietovisan lisäksi pakollisena ohjelmanumerona kuului tietenkin oluenjuontikisa. Juomana toimi Franziskaner! Kovan kannustuksen saattelemana ylivoimaisena voittajana selvisi Noora. Bileet olivat kaikin puolin onnistuneet, kaikilla näytti olevan hauskaa. 




Kiitos vielä kaikille!
-Mira 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti