torstai 3. lokakuuta 2013

Germanistipäivät 2013

Joo, blogi on viettäny vähän hiljaiseloa, mutta josko sitä nyt sitten hallitus ryhdistäytyis ja alettais päivitteleen useemmin.. Niinkun tuo otsikkokin jo paljastaa niin Germanistipäivistä on tässä kirjotuksessa nyt sit kyse. Jäi keväällä tekemättä tää, niin tehään nyt sitten. Eikös se oo parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Germanistipäivät siis vietettiin vuonna 2013 tääl Joensuussa 21.-22. maaliskuuta. Germipäiville osallistui yhteensä n. 70 iloista germanistia Joensuusta, Jyväskylästä, Oulusta, Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Päivä alkoi Ablautin hallituksen osalta jo erittäin varhain panikoinnilla. Virallinen ohjelma alkoi sitten puoliltapäivin Joensuun torilla, jossa kokoonnuttiin ja lähdettiin porukalla talsimaan yliopistolle ruokailemaan. Yhden paikkeilla alkoi sitten päiväohjelma, jossa mm. oli ainejärjestöjen esittäytyminen sekä meidän opettajamme Alexandra Simon-Lopezin pitämä esitelmä. Kävihän kaikki meidän yliopiston saksan opet myös esittäytymässä ja opettajien huutokuoro huusi muutaman laulun meille auf Deutsch tietysti. Päiväohjelma loppui Ablautin hallituksen "Erinäiseen esitykseen", joka oli siis aiemmin huippusalaista tietoa. "Erinäinen" osoittautui elokuvksi nimeltä "Die Leiden der kleinen Ablaut". Leffa kertoi osallistujille siitä, miten me kyseiset bileet järkättiin. Koitetaan jos saatais laitettua se video tänne tai tuonne nettisivuille. :)

Päiväohjelman päätteeksihän kahviteltiin ja syötiin Elsan äidin tekemiä huippuhyviä pullia. Kiitos Elsan äiti!!!! Kävi myös kova hälinä, kun pienet germanistit taistelivat haalarimerkeistä kynsin ja hampain. Joka ainejärjestöllähän kun oli vaan rajallinen määrä merkkejä myynnissä... Kaiken tämän jälkeen jakauduttiin ryhmiin ja lähdettiin rastikierrokselle. Aikataulu meni uusiksi jo päiväohjelman alussa, joten se tiesi koko loppupäiväksi kamalaa kaaosta järjestäjille. Hallitus juoksi paikasta toiseen paniikissa, kun jotain unohtui aina jonnekin päin kampusta.. Rastikierroksen jälkeen järjestäjät ryntäsivät laittamaan Metrian kahvilaa valmiiksi sitsejä varten ja osallistujat saivat vapaata aikaa pukeutua ja rentoutua.

Sitsijärjestelyiden kanssa oli tietysti myös sähläystä, vaikka kaikki olikin katsottu tarkasti valmiiksi aiemmin. Mitä nyt yhdeltä sitsaajalta puuttui tuoli ja paikka, mutta loppujen lopuksi kaikki pääsivät istumaan johonkin. :) Sitsit pääsivät alkamaan puoli tuntia aikataulusta jäljessä, mutta sepäs ei haitannut ollenkaan. Tässä vaiheessa järjestäjätkin rentoutuivat ja osalta vähän unohtui omien hommien teko... Onneksi paikalta löytyi innokkaita avustajia, jopa muutamasta ablautin ulkopuolisesta germanistista. Iso kiitos heille! Sitsit sujuivat varsin hyvin ja vauhdikkaissa tunnelmissa. Jopa niin vauhdikkaasti, että unohdimme ajankulun, mutta ei siitä sen enempää... ;) Sitseillä myös päätettiin se, kuka saa kunnian järjestää Germanistipäivät vuosimallia 2014. Kova kamppailu Oulun ja Helsingin välillä päättyi Oulun niukkaan voittoon. Ensi keväänä siis tavataan Oulussa!! Sitseiltä suunnistettiin jatkoille BePopiin, jossa muutamat mm. konttasivat  muurin ylitys -kisassa  tanssilattialla lasinsirujen keskellä...

Seuraava aamu valkeni useimmilla juhlijoilla melko harmaana. Neljä sitkeää hallituslaista kuitenkin raahautuivat ylös sängystä ja lähtivät Partiotalon majalle tekemään aamupalaa vieraillemme. Aamupalan jälkeen germanistit alkoivat vaeltamaan kohti juna-asemaa ja omia kaupunkejaan.

Vaikka en ihan heti uudestaan lähtisikään tuohon samaan järjestelyrumbaan, niin Germanistipäivät antoivat paljon paljon enemmän kuin ottivat. Haluan koko Ablautin hallituksen puolesta kiittää ihan mahottomasti kaikkia järjestelyihin osallistuneita sekä tietenkin kaikkia teitä ihania Germanistipalleroita, jotka tänne sankoin joukoin saavuitte meidän vieraiksi. Pallo on nyt sit heitetty Oululle. Keväällä nähdään!

Kaikki ihanat Germanistit samassa kuvassa. :)
  <3 Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti