keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Yhteistyötä, kokouksia, GP, esittelyä

Uuden hallituksen kausi on lähtenyt käyntiin ja kiirettä pukkaa.. Viimeisen kahden viikon aikana olemme siirtyneet kokouksesta toiseen. Hyvä että on Carelialla syömässä kerennyt käydä luentojen ja kokousten välissä. Viime viikolla kävimme pj:n + vpj:n voimin Kerubissa neuvottelemassa mahdollisesta yhteistyöstä. Keskustelu oli erityisen antoisaa ja jäimme miettimään asiaa. Pidimme kahden ja puolen tunnin mittaisen GP (Germanistipäivät) kokouksen ja söimme samalla Elsan tekemiä suklaamuffinsseja (kiitos Elsa, ne oli parhaita!). Perjantaina kävimme rahastonhoitajan, pj:n ja vanhan pj:n (nyk. vpj) voimin siirtämässä vanhan pj:n tilioikeudet uudelle pj:lle.

Tällä viikolla kokouksia on ollut vain enemmän. Maanantaina kävimme pj:n, sihteerin ja vpj:n voimin Amarillossa kokoustamassa Bepopin kanssa mahdollisesta yhteistyöstä. Keskustelu ja soppari olivat sen verran hyvät, että allekirjoitukset soppariin ja bileitä suunnittelemaan. Ablautin ekat bileet Bepopissa ovat jo 27.2, joten sinne siis kaikki mukaan! :) Eilen sitten pj:llä ja vpj:llä oli kolme kokousta melkeinpä peräjälkeen. Ensin kokoustettiin Ablautin porukalla GP:n kampuskierroksesta. Mukavasti oli paikalla innokkaita! Kiitos siitä, eiköhän me ne parhaat GP:t saada jo tälläkin porukalla järkättyä. Lisää porukkaa tietysti vielä mahtuu mukaan, jos vain kiinnostuneita löytyy. GP-kokouksen jälkeen ehdimme hengähtää Carelialla ja nauttia maukasta ruokaa. Puheenaiheena tosin melkein kokoajan taisi olla GP:t. Kolmelta kokoustimme GoAbIs-porukalla (Godis, Ablaut, Iskra) ja oli mukavaa nähdä myös heidän uudet hallituksensa. Ablautilta tosin paikalla oli vain pj ja vpj. Sovittiin, että lähdetään yhdessä pulkkailemaan  sunnuntaina 10.2. kirkonmäkeen. Tiistain viimeinen kokous olikin sitten järjestöjaoksen kokous, joka siis on suljettu kokous Joensuun kampuksen ainejärjestöjen puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille. Paljon tuli asiaa parissa tunnissa ja muutama askarruttanut asia (kuten tilavuokrat) selvisivät. Saatiinpa hoidettua siinä samalla muutama GP-asiakin. :)

Tähän loppuun ajattelin vielä kertoa vähän siitä mikä kumma se GP nyt oikein on, mikäli kaikki eivät sitä tiedä. Lisäksi hallituksen kanssa on ollut puhetta että olisi hyvä jos jokainen esittelisi vähän itseään ja omaa tehtäväänsä ainejärjestön hallituksessa, joten...

Germanistipäivät (GP, Germipäivät, Germupäivät, Kermanistipäivät, you name it) ovat siis vuosittain järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma saksan kielen opiskelijoille. GP järjestetään vuoro vuosittain jossain Suomen yliopistokaupungissa, jossa on mahdollisuus opiskella saksaa pääaineena (Joensuu, Turku, Tampere, Helsinki, Jyväskylä, Vaasa, Oulu). GP:n aikana tutustumme toisiimme, pidämme hauskaa ja juhlimme. Aiempina vuosina GP:t on järjestetty seuraavasti: 2008 Joensuu, 2009 Helsinki, 2010 Turku, 2011 Tampere, 2012 Jyväskylä.

Siinäpä nyt jonkin verran GP:stä. Täällä ruudun toisella puolella kirjoittelee siis Henna, Ablautin nykyinen vpj ja tiedotusvastaava. Opiskelen nyt viidettä vuotta Joensuussa pääaineena saksan kieli ja kulttuuri sekä sivuaineina ruotsin kieli ja opettajan pedagogiset. Haaveena olisi valmistua  keväällä 2014, joten loppusuoralla ollaan. Ainejärjestön toiminnassa olen ollut mukana fuksivuoden keväästä (2009), jolloin en hallitukseen vielä kuulunut. Kävin vain kokouksissa ja osallistuin tapahtumien järjestämiseen. Toisena opiskeluvuotenani (2009) liityin sitten Ablautin hallitukseen, jossa siitä lähtien olen ollut erinäisissä rooleissa. Olen siis ollut Sopo-vastaava (sosiaalipoliittinen vastaava), ja kaksi mennyttä kautta toimin Ablautin pj:nä. Olen myös ollut kahtena vuotena (2009, 2010) tuutorina ihanille fuksipalleroille. Ablautin lisäksi olen ollut mukana Jorauksen (aineenopettajaksi opiskelevien aj) hallituksessa vpj:nä ja sihteerinä yhden kauden. Tämä kausi on nyt siis viimeinen kauteni Ablautissa ja täytyy sanoa, että ikävä tulee varmasti!

Nyt alkaa tekstiä olla sen verran, että onnittelut jos jaksoit lukea loppuun asti. :)

Palaillaan pian,
Henna 

1 kommentti: