torstai 24. tammikuuta 2013

Pj:n terveiset

Ihanan aurinkoista torstaita kaikille! Sää ulkona on kaunis, mutta kylmä: siitä huolimatta kevättä kohti mennään hurjaa vauhtia.
Kevät tosiaan on tuomassa Ablautille kiireitä, mutta hyvä kerrankin näin päin! Välillä kun valitettavasti on tuntunut, että koko Ablaut nukkuu Ruususen unta, eikä mitään tapahdu.. Nyt kuitenkin on tapahtunut jo vaikka ja mitä, vaikka toimintaamme on tämän vuoden puolella ollut vasta pari viikkoa! Hieno tsemppaus kaikilta!

Ensinnäkin mudostimme uuden hallituksen. Hallituksessa ihmiset pysyivät melko samoina, mutta tittelit muuttuivat hurjasti! Toki jouduimme luopumaan vanhasta hallituskonkaristamme Katzesta, mutta kuten hän itsekin asian ilmaisi, siirtyy hän jo mielellään eteenpäin, ja tällä hetkellä hän vaikuttaakin Lingtwistin (kääntäjäopiskelijoiden) hallituksessa, eli aktiivisuus ei ole kadonnut mihinkään :) Katin tilalle saimme kokonaan uuden jäsenen, Sarin, joka on sopo-vastaavamme, mutta joka kuitenkin mielellään suostui myös hoitamaan kopo-vastaavamme velvollisuuksia tämän ollessa vaihdossa, kiitos siitä Sarille! Kopona meillä siis on tällä hetkellä Potsdamissa vaihdossa oleva Anni, joka onneksi palaa pian hetkeksi keskuuteemme juuri kuumimpaan GP-suunnitteluaikaan, joten kyllä se nakki Annillekin napsahtaa ;)
Toinen vaihdossa oleva hallituslaisemme on Heidi, joka täksi kaudeksi sai minun entisen virkani, eli aina yhtä ihanan viinavastaavan (=tapahtumavastaavan) viran! Ja btw. Heidi, annoin yhteystietosi Poppiin, että pääset jatkossa hoitamaan bileitten järkkäilyä, hope you don't mind ;) Heidi onneksi palaakin ihan pysyvästi luoksemme jo ensi kuun puolella, jee!
Sihteerinä ja virallisena zumbaajana, eli liikuntavastaavana Ablautissa toimii tänä kautena Mira! Mira on todella ahkerasti ollut mukana GP-suunnitteluissa, ja ideoita hänellä riittää! Yhdessä ollaankin ideoitu mitä hulluimpia ja mahdottomimpia plänejä, joista vain osa on toteuttamiskelpoisia ;D Ahkerasti on Mira myös pöytäkirjoja kiikuttanut minulle allekirjoitettavaksi, joten sihteerin hommatkin häneltä luonnistuu tuosta vaan!
Ablautin (vähistä) rahoista huolen pitää jo ties kuinka monetta kautta oma aarteenvartijamme Vellu, joka samalla on hallituksen ainoa miespuolinen henkilö! Vellu joutuu kärsimään meidän naisten ja kälkätyksemme kanssa kokouksissa, mutta hän kestää sen kuin mies! Vellu pitää huolen, että budjetti pysyy kohtuuden rajoissa ja maksaa aina meille korvaukset, jos jotain Ablautin tapahtumiin ostamme. Vellu siis syytää meille rahaa, kiitos siitä! :D
Suurimpana apuna tällä hetkellä minulle on ollut Henna, entinen pj, nykyään vpj + tiedotusvastaava. Henna on neuvonut pj-asioissa ja ollut tukena esim. järjestöjaoston kokouksessa sekä baarineuvotteluissa. En kyllä ilman Hennaa osaisi vielä pöytäkirjaa laatia, ja tulen kyllä muissakin asioissa Henna hihaasi nykimään :) Hennan kanssa ollaan myös lyöty viisaat päämme yhteen ja ruvettu käsikirjoittamaan ELOKUVAA! Mitä hittoa, mitä elokuvaa? No, see selvinnee teille kevään aikana ;)
Ja sitten viimeiseksi minä itse, eli Elsa. Entinen viinavastaava, nykyinen pj. Listoja kirjoitteleva, järjestelmällisyyden perikuva ja ikuinen perfektionisti, eli toisin sanoen, pj:nä toimii tällä hetkellä itse PIRU :D Tosiaan olen aika kontrollifriikki, ja nyt juuri Germanistipäivät ovat saaneet stressitasoni nousemaan, sillä suunnittelemista on paljon. Valitettavasti otan itselleni aina liikaa hommaa, ja tälläkin hetkellä olen ollut mukana kaikessa Germanistipäiviin liittyvässä, ja yritänkin nyt oppia uuden sanan: delegointi. Minun pitää delegoida tiettyjä hommia muille, enkä sitten itse puutu niihin lainkaan. Vaikeaa, mutta pakko tehdä niin, ellen halua burnoutin iskevän..

Siinäpä pienoinen hallituksen esittely pj:n näkökulmasta, mutta toivomme, että jokainen kirjoittaa vielä itse itsestään vapaamuotoisen esittelyn :)

Mitäpä muuta Ablautille kuuluu? Noh, ensiksikin pj:n sydäntä on suuresti lämmittänyt fuksien herääminen Ablautin toimintaan! Tammikuun kokouksessa oli kolme fuksia (oikeasti, varmaan enemmän kuin IKINÄ!) ja epävirallisessa GP-suunnittelukokouksessa eräällä välitunnilla oli jo niiiiiin monta fuksia, etten edes osaa laskea niin pitkälle! Iso kiitos fuksit teille, että haluatte olla mukana Germanistipäivillä, sillä tosiaan viiden ihmisen voimin niitä bileitä ei järjestetä. Varmasti teilläkin tulee olemaan hauskaa viimeistään sitten sitseillä, vaikka sitä ennen komento on kova ;) Noei, saa tosiaan ehdottaa itse ideoita ja saa keskeyttää kokouksissa ja ihan mitä vaan! Rohkeasti vaan messiin, että saadaan hyvät bileet järkättyä! Fuksit myös ovat saaneet haalarinsa tällä viikolla, vaikka pieniä ongelmia olikin :D Eikun siis haalaribileisiin Ilonaan 6.2!

Kuuluuko meille muuta? No yhteistyö BePopin kanssa on kyllä myös tosi jees, onneksi saatiin sopparit allekirjoitettua. Sieltä suunnalta on toivottavasti ensi viikolla tulossa ilouutisia, mutta niistä sitten tarkemmin kun varmistuu asiat.. Ja tosiaan, bileet meillä on 27.2, teemana luultavasti Pirates of the Pielisjoki ;) YARRR! Kaikki sinne siis, liput vain 3e!

Lopuksi vielä se, että Ablautissa puhaltavat nyt muutoksen tuulet. Rahallisesti ei olla oltu kovin vahvoilla, joten siitä syystä esim. jäsenmaksumme nousi 10 euroon ja samasta syystä hankimme sopimuksen BePopin kanssa. Suurena tavoitteenani onkin nostaa Ablaut ahdingosta pois, ja uskon sen onnistuvan iki-ihanan hallitukseni ja muiden innokkaiden Ablautilaisten kanssa :) Kohti uutta ja parempaa Ablautia ja kohti kevättä! Danke schön!

<3: Elsa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti